MINI lansează cele mai puternice modele produse vreodată şi omologate pentru şosele în istoria de 60 de ani a mărcii.  Este vorba despre MINI John Cooper Works Clubman şi MINI John Cooper Works Countryman care primesc noul motor cu patru cilindri şi tehnologie MINI TwinPower Turbo.

Aceste versiuni noi ale celor două vârfuri de gamă oferă o experienţă provocatoare a performanţelor. Cea mai nouă generaţie a motorului cu patru cilindri, dezvoltată cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, depăşeşte puterea maximă a predecesorilor cu până la 75 CP. Comparativ cu MINI Cooper S Clubman şi MINI Cooper S Countryman, diferenţa de putere a crescut de la nivelul anterior de 39 CP la 114 CP.

Motor nou cu 4 cilindri

Puterea maximă a noului motor cu patru cilindri a fost mărită cu aproximat 32%. Noul maxim – 306 CP – este atins între 5.000 şi 6.250 rpm.

Cuplul maxim a crescut cu 100 Nm, la un maxim de 450 Nm, iar performanţele de acceleraţie au urcat şi ele corespunzător. Noul MINI John Cooper Works Clubman accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde, în timp ce noul MINI John Cooper Works Countryman realizează sprintul în 5,1 secunde – mai repede cu 1,4, respectiv 1,5 secunde faţă de modelele anterioare. Viteza maximă a noilor modele este limitată electronic la 250 km/h.

Motorul dispus frontal şi montat transversal al acestor automobile sport îşi transferă puterea prin intermediul transmisie sport Steptronic cu opt…

Citeste continuarea Aici