Noile Tesla Model S și Model X vor avea câte trei motoare electrice și o autonomie ce depășește 600 km, dar și alte îmbunătățiri. Așa susțin youtuberii canalului „Like Tesla”, care au stat de vorbă cu un angajat al Tesla.

„Like Tesla”, un canal de YouTube dedicat mobilității sustenabile, a dezvăluit recent mai multe informații cu privire la viitoarele Tesla Model S și Model X. Toate datele ar proveni – sub protecția anonimatului – de la un angajat al Tesla, care lucrează de aproape 10 ani pentru constructorul american.

Potrivit acestei surse, noile mașini electrice vor fi dotate cu câte trei motoare: unul mic amplasat frontal și două relativ mari în spate.

 

Citește și:

 

Performanțele concrete ale motoarelor nu au fost precizate, dar realizatoarea emisiunii menționează autonomia pe care o vor oferi vehiculele: 644 km pentru Model S și în jur de 600 pentru Model X, în ciclul de măsurare EPA.

 

De asemenea, constructorul american ar urma să introducă în dotare „un set de baterii mai ușoare și mai voluminoase, cu performanță ușor sporită”, dar și un nou sistem de răcire dedicat acestor componente.

Versiunile noi ale modelelor ar urma să cântărească cu aproximativ 160 kg mai puțin decât predecesorii lor, grație optimizării bateriilor, ceea ce ar favoriza creșterea autonomiei până la valorile menționate anterior.

Conform aceleiași surse, noile Tesla Model S și Model X sunt…

Citeste continuarea Aici