In septembrie, Salonul Auto de la Frankfurt va reprezenta scena pe care are loc premiera mondiala a celei de-a treia generatii BMW X6, automobilul care a pus bazele segmentului Sports Activity Coupe in urma cu 12 ani.

La eveniment, BMW va prezenta si un unicat spectaculos vopsit in nanostructura Vantablack® VBx2 care evidentiaza perfect limbajul de design expresiv si aparitia puternica, dominanta si increzatoare a noului BMW X6. Acest show car exclusiv este rezultatul colaborarii intre BMW si Surrey NanoSystems, inventatorii tehnologiei Vantablack.

BMW X6 este primul si singurul automobil din lume care dispune de o finisare Vantablack VBx2. „In trecut am refuzat numeroase cereri din partea a diferiti constructori auto”, explica Ben Jensen, fondator si director tehnic executiv al Surrey NanoSystems. „Am folosit BMW X6 si designul sau expresiv unic pentru a pune ideea in aplicare.” Cu elemente de design spectaculoase precum grila optionala Iconic Glow, farurile duble distinctive si stopurile desenate expresiv, noul BMW X6 ofera contraste fascinante pentru a pune in valoare finisarea Vantablack VBx2, care schimba perceptia vizuala a privitorului asupra formei tridimensionale a unui obiect.

Ochiul uman percepe Vantablack ca fiind bidimensionala
O suprafata acoperita cu Vantablack isi pierde trasaturile definitorii pentru ochiul uman, obiectele parand a fi bidimensionale. Acest lucru poate fi interpretat de creier ca o privire intr-o gaura sau chiar in gol, ceea ce face…

Citeste continuarea Aici