Noul MINI Cooper SE a fost prezentat oficial şi este primul automobil premium de clasă mică cu propulsie exclusiv electrică lansat până la acest moment.  Noul model este bazat pe MINI hatch cu 3 uşi şi va fi produs  la uzina din Oxford alături de versiunile cu propulsie convenţională ale modelului. 

Noul MINI Cooper SE este echipat cu un motor electric de 184 CP şi 270 Nm.  Bateria litiu-ion cu o capacitate  de 32,6 kWh permite o autonomie estimată cuprinsă între 235-270 de kilometri. Poate fi încărcat la o sursă casnică, la wallbox sau la staţiile de încărcare publice, încărcare rapidă cu curent continuu posibilă până la 50 kW. Cablu de încărcare standard este disponibil pentru conectare la o priză de uz casnic.

Panoul (wallbox) MINI ELECTRIC este disponibil opţional pentru încărcare la domiciliu, precum şi un cablu trifazic pentru utilizare la staţiile de încărcare publice. Ambele opţiuni permit ca bateria de înaltă tensiune a noului MINI Cooper SE să fie încărcată cu o capacitate maximă de 11 kW în două ore şi jumătate la un nivel de 80% şi în trei ore şi jumătate la 100%.

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme faţă de MINI Cooper S (3 uşi) cu transmisie Steptronic.  Pentru a asigura garda la sol relevantă pentru bateria de înaltă tensiune instalată în podeaua maşinii, caroseria noului MINI Cooper SE este…

Citeste continuarea Aici