A venit momentul pentru schimbarea de generaţie în gama Sandero pentru piaţa din Brazilia. Noul Sandero RS a fost prezentat oficial de Renault Sport şi trebuie să mărturisim că l-am fi vrut şi pe piaţa din România.

Noul Sandero RS are un look mai agresiv inspirat din experienţa francezilor în motorsport.  Partea fontală integrează un spoiler agresiv, iar zona posterioară este dominată de difuzorul de aer și de cele două terminații ale evacuării. Modelul are jante dedicate de 17 inchi, iar suspensia și direcția vin cu setări către sportivitate. Sistemul de frânare dispune acum de discuri pentru toate roțile.

Sub capota lui Sandero RS 2.0 se află un motor cu o cilindree de 2,0 litri care produce 150 CP. Resursele vor fi puse pe șosea cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase rapoarte. La capitolul performanţe această varianta sport poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8 secunde şi atinge o viteză maximă de 202 km/h.

Ca să mai îndulcim situaţia remintim că ASM Motorsport  a dezvoltat modelul Dacia Sandero R4. Acesta are sub capotă un propulsor de 1,6 litri turbo cu 263 CP şi 382 Nm. Modelul are 4WD, o cutie secvenţială Sadev cu cinci rapoarte şi suspensii Nadaltech. Acest model poate fi comandat pentru participarea la curse.

Dacia Sandero R4 poate deschide drumul pentru implementarea unui astfel de model şi în gama producătorului de la Mioveni. Poate nu unul atât de performant şi cu un astfel de cost,…

Citeste continuarea Aici