Volvo Cars lansează în România versiunea restilizată a SUV-ul XC90. Modelul dotat cu o motorizare nou dezvoltată pentru reducerea consumului de carburant reprezintă un pas înainte în ambițiosul obiectiv strategic al producatorului – până în 2025 toate autovehiculele să fie electrificate, iar 50% din mașinile vândute să fie integral electrice.

Noul XC90 le oferă pentru prima dată clienților tehnologia de recuperare a energiei cinetice la frânare care, împreună cu motoarele cu combustie internă, creează un nou sistem de propulsie electrificat integrat, sub noua serie ‘B’. Odată cu motorizarea B5, fiecare client de XC90 va beneficia  de sistemul KERS și tehnologia Mild Hybrid. Kinetic Energy Recovery System transformă o parte din energia cinetică ce de regula se pierde la frânare, în energie electrică, ce e stocată mai departe într-o baterie de 48V, în timp ce tehnologia Mild Hybrid folosește energia electrică înmagazinată în baterie pentru a micșora sarcina motorului termic, îndeosebi în momentul pornirii de pe loc.

“Noul Volvo XC90 le oferă clienților noștri posibilitatea de a conduce în modul pur electric pe o distanță mai lungă, de aproape 50 de kilometri, cele mai multe călători zilnice putând fi făcute fără emisii poluante. Orice model din gama Volvo poate fi comandat în versiune electrificată, iar șoferii se pot bucura de experiența Volvo, cu un impact tot mai mic asupra mediului”…

Citeste continuarea Aici