Honda a reușit să revină pe locul 1 în lume, pe segmentul mașinilor de tuns iarba. „Monstrul” poreclit Mean Mower V2 a atins viteza de 242.99 km/h, devenind cea mai rapidă mașină de tuns iarba din toate timpurile.

Mean Mower V2 a reușit să întreacă toate așteptările. La autodromul DEKRA Lausitzring din Germania, mașina de tuns iarba a accelerat de la 0 la 161 km/h în numai 6,28 secunde. A continuat cu pedala călcată până-n podea, până a atins viteza maximă de 242,99 km/h, un nou record mondial în cadrul acestui segment auto.

 

Citește și:

 

La volanul ineditului vehicul s-a aflat Jess Hawkins, pilot de curse și cascador experimentat.

Performanța a fost posibilă mulțumită unui motor de 999cc cu patru cilindri, care produce 200 de cai-putere la 13.000 RPM. Chiar și așa, Mean Mower V2 este perfect capabil să tundă gazonul, condiție obligatorie pentru a putea candida la titlul mondial în această categorie.

Titlul de cea mai rapidă mașină de tuns iarba din lume a mai fost deținut, în trecut, tot de Honda. Constructorul japonez lansa în 2014 originalul Mean Mower, care se putea deplasa cu până la 209 km/h. Timp de doi ani, Guinness World Records l-a recunoscut oficial drept cel mai performant vehicul de acest tip.

În 2016, o echipă de norvegieni a adăugat un motor V8 de tip LS unui tractor marca VIKING-Stihl. Această invenție putea circula cu o viteză maximă de 215,6 km/h, detronându-și rivalul…

Citeste continuarea Aici