Un grav accident rutier petrecut în comitatul Cheshire (Marea Britanie) a avut final fericit, contrar tuturor așteptărilor. Un motociclist a fost implicat într-o coliziune puternică, iar paramedicii sosiți la fața locului erau pregătiți să declare decesul. Din fericire, un chirurg și-a asumat o misiune imposibilă, prin care a salvat victima: l-a operat pe inimă, chiar pe marginea drumului public.

Accidentul rutier a avut loc în satul Delamere, comitatul Cheshire, în octombrie 2018. John O’Brien, în vârstă de 47 de ani, se plimba pe motocicletă în momentul în care impactul cu un autoturism l-a aruncat pe maringea drumului. Echipele de intervenție sosite la fața locului au încercat să îi acorde îngrijirile necesare, dar bărbatul a intrat în stop cardiac.

 

Citește și:

 

Toate tentativele de resuscitare s-au dovedit a fi ineficiente, iar paramedicii erau pregătiți să declare oficial decesul motociclistului. Din fericire pentru acesta, la locul accidentului a apărut și Dr. Mark Forrest, directorul Serviciului de Urgență din Cheshire. Acesta a luat decizia – aparent nebunească – de a-l opera pe O’Brien pe inimă, chiar pe marginea drumului public.

În ciuda eforturilor imense ale medicilor, paramedicilor, pompierilor și polițiștilor, nimic nu funcționa și lucrurile nu arătau bine pentru el”, povestește Dr. Mark Forrest. „Am intervenit și, după o discuție fulgerătoare, am căzut de acord…

Citeste continuarea Aici