Papa Francisc a decolat de la Sibiu cu direcția Roma după trei zile petrecute în România. Suveranul Pontif a mers, în țara noastră cu avionul, cu elicopterul și cu cinci mașini. Trei papamobile și-au făcut apariția pe durata vizitei. Dacia Duster a apărut o singură dată, la Șumuleu Ciuc.

Papa Francisc refuză categoric geamurile blindate pentru că, spune acesta, îl țin departe de oameni. “E adevărat, orice se poate întâmpla, dar să fim serioși: la vârsta mea, nu am mare lucru de pierdut”, spune Papa. Astfel, niciuna dintre mașinile cu care Sfântul Părinte a mers în România nu avea echipare suplimentară pentru siguranța Sanctității Sale.

SCV 1 a fost numărul de înmatriculare al mașinilor, literele fiind o abreviere a “Status Civitatis Vaticanae”. Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta pentru a aproba circulația temporară a vehiculului pe drumurile publice.

Iată lista mașinilor folosite de Papa Francisc în România:

Vineri, 31 mai, București – Dacia Logan

Papa Francisc LoganPapa Francisc Logan

La Aeroportul Henri Coandă, la scurt timp după aterizarea aeronavei care l-a adus de la Roma și după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, Papa s-a urcat într-o Dacia Logan de culoare bleumarin și a pornit spre Palatul Cotroceni. Tot pe bancheta din spate a aceluiași Logan a călătorit și spre Patriarhie. A părăsit însă, Patriarhia urcându-se în Logan, în dreapta șoferului, un gest neobișnuit pentru Sanctitatea Sa.

Vineri, 31…

Citeste continuarea Aici