Viitorul super-conectivității 5G nu se rezumă doar la viteze de transfer impresionante, ci și la aplicații interesante ale acesteia. Cum ar fi o anvelopă.

Citește și:

Calendarul Pirelli 2020 realizat de Paolo Roversi a fost prezentat la Verona

Cele mai potrivite anvelope de iarnă. Cum le cauți și cum le alegi

Până astăzi, tot ce voiai de la o anvelopă era să se „conecteze” bine la suprafața de rulare și să ofere siguranță și confort indiferent de anotimp sau vreme. De astăzi, poți să vrei, pe lângă cele deja menționate, și conectivitate la Internet; cumva, scopul rămâne același.

Pirelli a prezentat un nou concept de anvelopă, care poate interacționa cu alte anvelope în așa fel încât să te notifice în privința lucrurilor relevante, cum ar fi presiunea sa, uzura, temperatura, sau starea drumului. Mai mult, te poate avertiza de existența unui pericol aflat în drumul tău (precum bălțile care duc la acvaplanare etc.).

Acestea folosesc un cip de dimensiunea unei monede, care dispune de un senzor, un procesor și electronice pentru comunicație. Acesta monitorizează anvelopa și transmite informațiile către computerul mașinii. Mai mult, dacă vehiculul care echipează aceste anvelope întâmpină dificultăți în rulare (bălți, gheață etc.) poate transmite informația către ceilalți particpanți la trafic, reducând astfel riscul producerii de accidente pe fondul neadaptării la condițiile de…

Citeste continuarea Aici