Alexander Sims (Marea Britanie) a încheiat pe locul al optulea în cursa de deschidere a Sezonului 6 al Campionatului FIA Formula E ABB de la Diriyah (Arabia Saudită). Pilotul BMW i Andretti Motorsport a pornit din pole position după o performanţă magnifică în calificări. El a condus plutonul cu monopostul #27 BMW iFE.20 pentru prima jumătate a cursei. Cu toate acestea, el nu a reuşit să prevină mai mulţi adversari să îl depăşească în partea finală a cursei. Sims a fost recompensat pentru pole position şi locul al optulea cu şapte puncte în clasamentul piloţilor.

După ce a început ultima cursă a Sezonului 5, de la New York (SUA), de pe prima poziţie a grilei, Sims a obţinut al doilea pole position consecutiv. Maximilian Günther (Germania) a rulat în Top 10 pentru mare parte din cursa lui de debut la BMW i Andretti Motorsport. Cu toate acestea, o penalizare drive-thru primită pentru încălcarea unei reguli tehnice l-a retrogradat până pe poziţia a 18-a.

Reacţii după cursa 1 din Diriyah E-Prix:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): ,,Din păcate, nu am reuşit să transformăm performanţa fantastică a lui Alexander Sims din calificări într-un rezultat bun în cursă pe care l-ar fi meritat. Am reuşit să controlăm plutonul la început, dar, pe măsură ce cursa s-a dezvoltat, am avut mai multe probleme cu a face faţă vitezei plutonului urmăritor. Aceasta…

Citeste continuarea Aici