A cincea etapă de raliuri din sezonul 2019 s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute pe probele speciale de asfalt din județul Sibiu, acolo unde traseul de concurs complex a reprezentat o provocare pentru peste 60 de echipaje înscrise în trei campionate. Raliul Sibiului a fost parte din Campionatul Național de Raliuri ”Dunlop”, Campionatul Național Rally2 ”Dunlop” și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice ”Dunlop” și s-a desfășurat pe 15 probe speciale în zona Păltiniș, Poiana Sibiului și a localităților Boz – Presaca.

Cu un start festiv programat joi în Piața Mică din Sibiu, unde fanii au venit în număr mare pentru a face cunoștință cu echipajele, Raliul Sibiului a avut parte de o luptă strânsă pe probele speciale, cu surprize, abandonuri, schimbări de clasament, cu speciale anulate, dar și cu o superspecială spectaculoasă în centrul orașului, în zona Sălii Transilvania. Traseul de concurs pregătit de organizatori a fost unul divers și cu provocări, cu zone rapide sau tehnice, dar și cu mulți fani pe margine, care au urmărit cu sufletul la gură lupta din cele trei campionate.

Cu Simone Tempestini, liderul clasamentului în Campionatul Național de Raliuri, nevoit să abandoneze pe chiar prima probă specială a raliului după o ieșire în decor, Sebastian Barbu preia conducerea cursei vineri, reușind trei victorii de probă și un avans de…

Citeste continuarea Aici