Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că a fost finalizată procedura de achiziţie a 130 de autobuze hibrid derulată de Primăria Capitalei. Câştigătorul licitaţiei este Mercedes – Benz, iar tipul autobuzului care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid. Primul autobuz va fi livrat în mai 2020, valoarea contractului depăşind 195 de milioane de lei.

”Alături de cele 400 de autobuze Euro 6, achiziţionate anul trecut, autobuzele hibrid cumpărate acum cu finanţare nerambursabilă vor contribui la îmbunatăţirea transportului public în Capitală, la înnoirea parcului de mijloace de transport public, dar şi la diminuarea poluării generate de traficul urban. Este o îmbunătăţire semnificativă, după ce, timp de 12 ani, nu a mai fost achiziţionat nici măcar un autovehicul pentru transportul public. Parcul auto al Societăţii de Transport Bucureşti este înnoit astfel cu 530 de mijloace noi de transport, ultramoderne, care oferă bucureştenilor cele mai bune condiţii de tranport în comun”, a transmis, luni, Gabriela Firea.

Câştigătorul licitaţiei pentru cele 130 de autobuze hibrid este Mercedes – Benz, iar tipul de autobuz care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid, fabricat în Germania.

Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.

Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna mai a anului viitor şi se va întinde pe o perioadă de 8 luni, după cum urmează: primul…

Citeste continuarea Aici