Ceea ce părea să fie o nouă etapă în care António Félix da Costa (Portugalia) aduce puncte echipei s-a transformat în primul week-end de cursă fără puncte pentru BMW i Andretti Motorsport în Campionatul FIA Formula E ABB.

Clasat al şaselea în Monaco E-Prix (Monaco), portughezul a fost exclus din clasament după cursă ca urmare a încălcării regulamentului – utilizarea unei cantităţi de energie peste limita maximă admisă.

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Acest incident a fost cauzat de un contact petrecut în timpul cursei între António şi Mitch Evans. Apoi a apucat volanul şi accidental a activat modul pentru mai multă putere. Nu a ştiut ce a făcut şi, cum noi, ca echipă, nu primit telemetria, a durat ceva până am realizat ce s-a întâmplat.

Aceasta a însemnat că a pilotat cu prea multă energie pentru un interval de timp şi a fost pedepsit pentru încălcarea regulamentului. A fost o încălcare accidentală, dar penalizarea a fost decizia logică. Ca echipă, suntem foarte dezamăgiți de rezultat, dar respectăm decizia luată de conducerea cursei.”

Alexander Sims (Marea Britanie) a performat bine în cea mai mare parte a cursei de pe străzile din Monte Carlo şi părea gata să obţină o clasare în Top 10, dar a coborât până pe poziţia a 15-a în urma unui incident petrecut cu puţin înainte de finalul întrecerii. Sims şi Félix da Costa…

Citeste continuarea Aici