Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe Facebook că va prelungi programul de casare a mașinilor din București cu grad ridicat de poluare. În plus, Primăria pregătește o a doua etapă a strategiei.

Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere, va fi prelungit cu două luni. Anunțul a fost făcut de primarul Gabriela Firea, pe propria pagină de Facebook.

De asemenea, Primăria Municipiului București analizează posibilitatea de a lansa o a doua etapă a programului, în viitorul apropiat.

 

Citește și:

 

Strategia face parte din Planul Integrat de Calitate a Aerului, care are drept scop reducerea poluării în București.

Primăria Municipiului București a livrat în luna iunie carnetele de eco-vouchere către toți cei 4.193 de beneficiari ai „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere”, ce are ca scop îmbunătățirea calității aerului din Capitală.

Fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parțial sau câte o filă individual, în vederea achiziționării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoție noi “prietenoase cu…

Citeste continuarea Aici