Simpla idee de a elimina răul de mașină cu ajutorul tehnologiei VR sună a paradox, având în vedere că tocmai utilizarea îndelungată a ochelarilor de Realitate Virtuală este asociată cu amețeli. Totuși, cei de la Porsche susțin că au găsit soluția acestei probleme.

În colaborare cu dezvoltatorul de tehnologii VR Holoride, Porsche anunță că va lansa sistemul de divertisment al viitorului. Rezultatul parteneriatului dintre cele două companii este un echipament de Realitate Virtuală destinat pasagerilor de pe bancheta din spate a mașinii. Acesta nu doar că le va face călătoria mai distractivă, purtându-i prin diverse lumi digitale, ci le va anula răul de mașină, dacă utilizatorii se confruntă cu această problemă. Cel puțin, așa promite constructorul auto.

 

Citește și

 

Secretul constă în conectarea senzorilor echipamentului VR la mașina propriu-zisă, astfel că programul digital se adaptează în timp real la manevrele efectuate de șofer. Spre exemplu, dacă pasagerul rulează o simulare într-un parc de distracții, caruselul său va vira în același timp cu mașina și în aceeași direcție.

În cazul în care conducătorul auto a introdus în sistemul de navigație coordonatele destinației, ochelarii VR vor prelungi sau scurta durata jocurilor, astfel încât durata lor să coincidă cu durata călătoriei reale.

Holoride deschide calea către o nouă dimensiune a divertismentului în autoturisme”,…

Citeste continuarea Aici