Românii sunt cetățenii europeni cei mai interesați de achiziția mașinilor electrice! Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de E.ON și KantarEMNID, care explică și discrepanța dintre dorință și achiziție concretă.

Studiul „Living in Europe” (Trăind în Europa) a fost desfășurat de E.ON și KantarEMNID pe un eșantion de 10.000 de cetățeni europeni. Locuitori din Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Suedia, Turcia și Regatul Unit și-au recunoscut interesul sau dezinteresul față de achiziționarea unei mașini electrice, iar cei din a doua categorie au explicat ce anume îi împiedică să facă tranziția la mobilitate ecologică.

 

Citeşte şi:

 

Potrivit acestui sondaj de opinie, românii sunt poporul cel mai interesat de cumpărarea autoturismelor electrice, la egalitate cu italienii. În ambele cazuri, procentajul celor care ar face această schimbare radicală este de 36%.

La polul opus se situează Cehia (13%) și Germania (16%), state ale căror locuitori sunt încă sceptici cu privire la vehiculele cu zero emisii.

Principalul motiv pentru care europenii rămân fideli vehiculelor convenționale este prețul ridicat al autoturismelor eco. Cel de-al doilea argument (perfect rezonabil) este lipsa infrastructurii necesare pentru încărcarea mașinilor electrice. Nu în ultimul rând, mulți șoferi consideră că autonomia oferită de bateriile vehiculelor eco este insuficientă.

Dacă…

Citeste continuarea Aici