Tesla este implicată într-un nou incident bizar: încă un Model S a izbucnit în flăcări duminica trecută, aparent fără motiv, într-o parcare din Hong Kong, la mai puțin de o lună după ce altul a explodat în condiții similare în Shanghai. De această dată, Tesla a anunțat că va lua măsuri concrete pentru a evita astfel de evenimente pe viitor.

Proprietarul unui Tesla Model S 85D susține că și-a încărcat vehiculul până la 97% folosind un Tesla Supercharger în Hong Kong, după care și-a lăsat mașina în parcarea unui mall din apropiere. Jumătate de oră mai târziu, autoturismul electric a început să fumege și s-a aprins ca o torță. Pompierii au avut nevoie de 45 de minute pentru a stinge incendiul.

Într-un e-mail adresat jurnaliștilor publicației Jalopnik, un purtător de cuvânt al Tesla a anunțat ce va face constructorul auto în această privință: „Deși vehiculele Tesla sunt deja extrem de rar implicate în incendii, iar mașinile noastre sunt de 10 ori mai puțin expuse riscului de a lua foc față de una alimentată cu combustibili fosili, considerăm că obiectivul nostru trebuie să fie zero incidente.

Pe măsură ce ne continuăm investigația pentru a descoperi problema, din exces de precauție, vom revizui setările de gestionare a încărcării și a temperaturii pe vehiculele Model S și Model X, printr-o actualizare de software disponibilă începând de astăzi, pentru a oferi un plus de protecție…

Citeste continuarea Aici