Serviciul Lime este deja lansat în peste 100 de orașe la nivel mondial și oferă trotinete (Lime-S) și biciclete (Lime-E) electrice disponibile pentru închiriat. De asemenea, în anumite locații oferă posibilitatea închirierii biciletelor standard (Limebike) și chiar un serviciu de car-sharing (Limepod – Fiat 500).

Startup-ul este deținut de compania Netron Holdings. Inc. Sistemul funcționează prin intermediul unei aplicații pentru smartphone (de tipul Uber/Bolt), care arată în timp real locațiile unde pot fi găsite trotinetele electrice pe hartă.

Citește și:

 

În Statele Unite ale Americii, prețul închirierii unei trotinete electrice Lime-S pornește de la 1$ (prețul deblocării), la care se adaugă 15 cenți pentru fiecare minut de folosire. Conform aplicației Lime, tarifele pentru România vor fi asemănătoare: 3 lei pentru deblocare și 70 de bani pentru fiecare minut petrecut pe trotinetă. Acestea sunt limitate la o viteză maximă de 24 km/h.

Anul trecut, Lime a semnat un parteneriat cu Uber, astfel, valoarea startup-ului ajungând la momentul respectiv la 1,1 miliarde de dolari. De atunci și până acum, cifra de afaceri a companiei a crescut exponențial, ajungând acum la o valoare estimată de peste 10 miliarde de dolari.

Compania americană pregătește o flotă de 1.000 de trotinete electrice pentru București, printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului București. Acestea vor fi amplasate în…

Citeste continuarea Aici