Simone Tempestini a terminat ziua întâi a Raliului Perla Harghitei cu un avans de 18,8 secunde înaintea celui de-al doilea clasat în ierarhia Open, Alexandru Pițigoi. Podiumul este completat de Bogdan Marișca. Competiția programează mâine, în ziua secundă, alte 9 secțiuni competitive. Raliul Perla Harghitei contează ca a patra etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorie, întreceri derulate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Simone Tempestini a început în forță Raliul Perla Harghitei 2019 și și-a acontat prima probă, Bucin. Este vorba despre speciala ”regină” a întrecerii, lungimea sa fiind de 28,90 kilometri. Alexandru ”Dodo” Pițigoi l-a secondat, fiind mai lent cu numai 10,2 secunde, în timp ce al treilea timp i-a revenit lui Bogdan Marișca. Colegul lui Simone la Napoca Rally Academy a fost mai lent cu 18 secunde. Vali Porcișteanu a fost doar al patrulea, la 19,6 secunde, urmat, într-un ecart de numai 3,1 secunde, de Sebastian Barbu și Dan Gîrtofan.

Proba secundă a oferit același învingător, în timp ce Marișca și Pițigoi au făcut rocada. Gîrtofan a obținut primul timp după trioul fruntaș, urmat de Porcișteanu și Barbu. Ordinea primilor trei nu se schimba, însă ierarhia provizorie a raliului copia la indigo clasamentul probei, cu Porcișteanu ajuns pe…

Citeste continuarea Aici