Vineri, 31 mai, nu departe de Porto, se concurează în WRC Rally de Portugal, iar ediția 2019 pare să fie cea mai dură din ultimele sezoane, și asta pentru că în prima zi se rulează pe probe speciale care au revenit în raliu după 18 ani. În plus, pe multe porțiuni de pe probele de sâmbătă și duminică sunt scoase deja pietre, doar după trecerile de la recunoașteri.

Un scurt cu Q&A cu Simone înainte de startul pe prima probă specială

Cum ți se pare calitatea probelor? Crezi că la fel ca la ediția de anul trecut marea problemă vor fi pietrele dezgropate după cele două treceri ale world rally car-urilor?

Mi se pare că anul acesta probele sunt și mai dure comparativ cu anii trecuți, în care am concurat în acest raliu. Având în vedere că nu a plouat de mult în zonă, suprafața este destul de uscată și nisipoasă și deja de la recunoașteri au început să iasă unele pietre, pe care le întâlneam doar în timpul raliului. Așa că mă aștept să fie mai greu și cu siguranță va trebui să fim atenți și să respectăm mașina.

Probele de astăzi, cele noi, sunt un pic diferite de restul. Sunt rapide și va fi surprinzător cum se vor schimba de la o trecere la alta. Mi s-a părut o suprafață în care wrc-urile și R5-urile vor face niște șleauri destul de mari. Fiind și înguste, în unele zone nici nu ai foarte mult loc pe unde să treci. Cam toată…

Citeste continuarea Aici