Conducătorii auto din România habar nu au că pot să primească o maşină la schimb, în caz de accident şi doar 5 % dintre şoferii loviţi în trafic au primit bani de la asiguratori pentru decontarea cheltuielilor cu transportul.

95 la sută dintre şoferii implicaţi în accidente uşoare habar nu au că pot primi bani pentru închirierea unei maşini, atât timp cât a lor stă în reparaţie! Autoturismul la schimb poate fi închiriat direct de la service sau printr-o firmă rent-a-car. Decontarea trebuie făcută însă de către asiguratorul RCA – pe a cărui poliţă va fi reparată maşina lovită. Legea e clară în acest sens.

Sună bine dar, din păcate, societăţile de asigurări recurg la tot felul de tertipuri ca să ascundă acest drept. Şi amână cât mai mult plata către păgubit, atunci când acesta şi-a închiriat o maşină. Acuzaţiile vin din partea lui Dan Barbu – preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente din România.

Dan Barbu: ”Caută tot felul de motive de a nu promova acest lucru. Nici măcar de a-l plăti. Anul trecut au beneficiat de lipsa de folosinţă doar 5% dintre păgubiţi.”

Legea pe care puţini şoferi o cunosc. Mulți se împotmolesc în refuzuri şi amânări

Florentina Preda din Timişoara se luptă de mai bine de 9 luni pentru drepturile sale cu o societate de asigurări. Maşina i-a fost lovită în august 2018 iar în baza devizului a fost considerată dauna totală. Valoarea de…

Citeste continuarea Aici