Fosta taxă auto va fi restituită săptămâna viitoare, cel târziu, cetățenilor care au solicitat acest lucru. Deși termenul-limită stabilit pentru returnarea banilor este 30 iunie 2019, Eugen Teodorovici promite că va rezolva problema mult mai devreme.

La finalul ședinței de joi a Guvernului, ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că fostele taxe auto vor fi restituite cetățenilor până săptămâna viitoare, cel târziu pe 31 mai. Potrivit acestuia, Executivul ia măsuri pentru a aloca toate fondurile necesare returnării banilor datorați și a dobânzilor aferente.

Am aprobat o hotărâre de Guvern pentru o alocare din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a sumei de 700 milioane de lei în vederea restituirii taxei auto la modul general de către structurile statului. Am făcut un transfer al acestei sume de la Ministerul de Finanţe din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului în Fondul pentru Mediu”, anunță Eugen Teodorovici, citat de adevărul.ro.

Cu toate acestea, este posibil ca cele 700 de milioane de lei să nu fie suficiente pentru a acoperi toate costurile: „Dacă se ajunge la o nouă decizie de alocare de fonduri, acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna viitoare, astfel încât până la final de lună mai să se facă plata la tot ceea ce este emis decizie de impunere de către ANAF”, adaugă ministrul finanțelor publice.

Care sunt aceste taxe auto?

 

Citește…

Citeste continuarea Aici