În urmă cu un an vedeam pentru prima dată doi puști căutându-se prin buzunare după telefonul mobil ca să facă poze unei mașini neobișnuite. Se întâmpla într-un centru comercial, iar mașina era un Kia Stinger. Punct ochit, punct lovit. Spun asta pentru că cei de la Kia și-au dorit foarte mult o mașină simbol aici în Europa, iar Stinger s-a achitat cu succes de această îndatorire.

Se pare însă că producătorul sud-coreean a prins gustul unor astfel de modele și ne propune acum o altă mașină care arată foarte bine și este total atipică într-o gamă devenită recunoscută pe piața europeană și pentru accesibilitatea modelelor sale. Surpriza este cu atât mai mare cu cât noul model poartă un nume deja cunoscut de public: Proceed.

Pentru cei care încă nu au aflat, Proceed nu mai este un hatchback cu trei uși, ci un Shooting Brake. Adică ceea ce a fost și vechiul Mercedes CLA Shooting Brake în segmentul compact. Doar că acum vorbim despre un model de volum. Ceea ce reprezintă o premieră și ne dă de înțeles că și Kia poate inventa o nișă.

Am zburat la Barcelona pentru a vedea pe viu cum s-a metamorfozat Kia Proceed. Toate impresiile de acolo sunt rezumate în testul de mai jos.

Am avut noroc. De ce? Pentru că am primit pe mână cheile unui Proceed GT, adică versiunea de top a noului Shooting Brake. Un pseudo hot hatch, echipat cu un pachet de resurse extrem de generos și demn de o caroserie atât de elegantă.

Este vorba despre…

Citeste continuarea Aici