La Salonul Auto de la Frankfurt, Opel a prezentat noul Corsa-e, primul model electric din portofoliul constructorului german. În paralel cu această dezvăluire, oficialii Opel și-au anunțat mărețele planuri de viitor: toate modelele brandului din Rüsselsheim am Main vor fi relansate în varianta electrică.

Potrivit directorului general al Opel, Michael Lohscheller, întreaga gamă a producătorului va fi electrificată în viitorul apropiat. Mai precis, în 2020 va apărea pe piață un Vivaro 100% electric; în 2021, este rândul lui Combo Life și Combo Cargo să-și înlocuiască motoarele cu unele electrice; în același an, Zafira Life va face tranziția către mobilitatea ecologică.

 

Citeşte şi:

 

În plus, nemții au anunțat că vor dezvolta o nouă generație de sisteme de propulsie alimentate cu hidrogen, Zafira Life fiind primul lor automobil echipat cu pile de combustie.

Tot cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, Opel a prezentat oficial modelul Corsa-e Rally, care dezvoltă o putere de 136 CP și generează un cuplu de 260 Nm. Este alimentat cu o baterie de 50 kWh. Astfel, Opel a devenit primul producător auto din lume care să ofere un autovehicul electric cu baterie pentru întrecerile sportive de raliu.

Citeste continuarea Aici