Papa Francisc Duster

Papa Francisc a aterizat la București la ora 11:15. Suveranul Pontif a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis, apoi s-a urcat într-o Dacia Logan, special pregătită pentru Sanctitatea Sa. Este o tradiție pentru Sfântul Părinte să folosească mașini de producție locală în vizitele sale prin lume.

Contrar așteptărilor de a-l vedea pe Papa Francisc la bordul unui Duster, Suveranul Pontif a plecat de la Aeroportul Internațional Henri Coandă într-o Dacia Logan de culoare bleumarin, cu care s-a îndreptat spre Palatul Cotroceni. Este de așteptat ca Papa să folosească un Duster special pentru restul zilei.

Papa Francisc LoganPapa Francisc Logan

Dacia Duster a fost modificată la Pitești, sub comanda Serviciului de Protecție și Pază. Primul papamobil 100% românesc a fost aprobat de Papa cu câteva luni în urmă, atunci când o echipă SPP l-a vizitat la Vatican, i-a arătat planurile și a primit rapid undă verde. Papa preferă automobilele modeste, iar Duster-ul, cu preț de pornire de 13.000 de euro.

Primul papamobil 100% romanesc are un plafon decupat și o zonă panoramică, pentur ca Papa să-i poată saluta pe cei care vin să-l vadă. Scaunul din fata a fost împins mult în față, iar in loc de tetiera, are un maner. Asta pentru a evita o accidentare cum s-a întâmplat în Columbia, atunci când, la o frână, Papa Francisc s-a lovit de geamul papamobilului.

SCV 1 este numărul de înmatriculare al Duster-ului papamobil, literele fiind o abreviere a…

Citeste continuarea Aici