Proiectul de Ordonanță de urgență pentru reglementarea ridesharing-ului a fost dezbătut ieri în Guvern, în prima lectură. Actul legislativ a primit marți avizul CES (Consiliul Economic şi Social) și urmează să fie adoptat cât de curând.

 

Ordonanța de urgență pentru reglementarea serviciilor de tip ridesharing va asigura concurență loială și un raport just între cerere și ofertă, promite prim-ministrul României.

Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcționază prin intermediul unor platforme digitale și la care apelează tot mai mulți cetățeni. Soluția pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiții de siguranță și accesul acestora la cât mai multe acțiuni astfel încât încurajarea concurenței loiale și relația corectă între cerere și ofertă să ducă la servicii de calitate”, a anunțat premierul, citat de Digi24.

 

Citește și:

 

Autorizarea administrativă a operatorilor de transport alternativ va avea o valabilitate de trei ani, potrivit prim-ministrului: „Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităților de transport alternativ care funcționează prin intermediul unor platforme digitale, prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ce privește platformele digitale, cât și operatorii de transport alternativ”.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că proiectul de…

Citeste continuarea Aici