Britanicul Neil Campbell, de profesie arhitect, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a reușit să se deplaseze cu o viteză de 280 km/h pe bicicletă. E adevărat, nu prin forțe proprii, dar realizarea rămâne valabilă.

Pe 17 august, Neil Campbell a reușit o performanță improbabilă pe două roți, cu ajutorul unei biciclete concepute special pentru a circula cu viteze amețitoare. Arhitectul a pedalat cu nu mai puțin de 280 km/h, devenind primul om din istorie care reușește acest lucru.

 

Citește și:

 

O asemenea viteză nu poate fi atinsă pur și simplu pedalând, astfel că bicicleta a fost tractată inițial de un Porsche Cayenne, care i-a oferit elanul necesar pentru a scrie istorie. Vehiculul pe două roți s-a detașat de mașină odată ce a atins velocitatea necesară, lăsându-l pe Campbell să mențină de unul singur acest ritm uluitor.

Proba s-a desfășurat pe o distanță de 200 metri, pe pista unui aerodrom din Yorkshire. Numeroși arbitri și specialiști au fost prezenți pentru a cronometra prestația lui Neil Campbell și pentru a-i confirma oficial viteza de deplasare, astfel încât recordul să poată fi inclus oficial în Cartea Guinness.

Recordul anterior fusese stabilit de Fred „Olandezul Zburător” Rompelberg, care în 1995 a reușit performanța de a pedala cu o viteză de 268,831 km/h.

Cu toate acestea, internauții sunt departe de a fi impresionați de rezultat. „Asta înseamnă tractare, nu…

Citeste continuarea Aici