,,Un raliu bun este un raliu sigur!” Acesta este de ani de zile sloganul Raliului Iasului! Organizatorii raliului, impreuna cu reprezentantii FRAS, au pus un accent deosebit si in acest an pe siguranta participantilor la etapa a VI-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Astfel, impreuna cu directorul sportiv FRAS, Ioan Badiu, cu directorul sportiv al evenimentului, Laurentiu Oros, organizatorii Raliului Iasului 2019 au programat mai multe actiuni menite sa intareasca securitatea sportivilor prezenti la acest eveniment.

Miercuri, de la ora 15.00, a fost inspectata Unitatea de Primire Urgente (UPU), din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, cea mai mare unitate medicala din Moldova. Aici, impreuna cu sefa UPU SMURD, prof. dr. Diana Cimpoesu, au fost verificate cerintele din caietul de sarcini al organizatorilor. Mai exact este vorba despre o serie de masuri specifice, sala de operatii destinata raliului, personal specializat suplimentar, rezerve de sange etc.

La acest capitol, prof. dr. Diana Cimpoesu, impreuna cu organizatorii Raliului Iasului, dar si cu primarul Mihai Chirica, au facut un apel la oameni sa mearga la Centrul de Transfuzii Sanguina si sa doneze sange.

„Facem un apel catre toti cei care iubesc viata si motorsportul sa faca un efort prin care pot salva viata unor semeni. Ii rugam sa mearga la Centrul de Transfuzie Sanguina si sa doneze sange in…

Citeste continuarea Aici