Reglementarea circulației trotinetelor electrice a devenit o problemă ce nu mai poate fi amânată. Un tânăr în vârstă de 25 de ani a murit luni seara în Paris, după ce a fost lovit de un camion. Băiatul circula pe șosea cu o trotinetă electrică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Poliției din Paris, accidentul a avut loc la ora 22:30, în cartierul Goutte d’Or, scrie Euronews. Victima a fost transportată de urgență la spital, unde a murit din cauza leziunilor grave.

Șoferul camionului a fost reținut de oamenii legii, pentru a se stabili cine este vinovat pentru coliziunea fatală.

Aproximativ 20.000 de trotinete electrice sunt disponibile doar în Paris, furnizate de douăsprezece companii de închiriere. Nu este greu să ne imaginăm ce haos produc acestea zi de zi, când utilizatorii lor fac slalom printre pietoni.

Anne Hidalgo, primarul capitalei franceze, a declarat că va limita la 20 km/h viteza maximă permisă pentru aceste vehicule în majoritatea zonelor, respectiv la 8km/h în spațiile cu trafic pietonal intens. În plus, cei care închiriază trotinete electrice nu le vor mai putea „abandona” oriunde, ci vor trebui să le parcheze exclusiv în spații special amenajate cu acest scop.

Nu este prima tragedie provocată (indirect) de trotinete electrice

 

Citește și:

 

Reamintim o altă tragedie recentă, provocată tot din cauza unei trotinete electrice care se deplasa pe partea carosabilă. La…

Citeste continuarea Aici