În urma celui mai de succes an competițional de până acum, Alexandru Cascatău a reușit să își treacă în cont un titlu în Romanian Endurance Series, precum și podiumuri în cursele internaționale, la Spa-Francorchamps precum și în cursa de 24 de ore de la Zolder. Constănțeanul în vârstă de 27 de ani încheie astfel sezonul 2019 cu cele mai bune rezultate din cariera sa de pilot de curse, și speră să continue parcursul ascendent și în noul deceniu. Acesta este rezumatul parcursului său din acest an.

Pentru prima dată în Campionatul European

Alexandru a început sezonul internațional tot cu echipa olandeză BMW Team Van der Horst, cu care a reușit să își asigure poziția a treia la clasă în campionatul belgian de anduranță – Belcar Endurance Championship – în 2018. De data aceasta debutul a venit în Campionatul European 24H Series, în cursa de 12 ore de la Spa-Francorchamps. Echipa s-a prezentat pe circuitul de Formula 1 din Ardeni cu o mașină mai puternică decât în anul precedent – un BMW E90 330i de categorie A3. Românul a făcut echipă cu Bjorn Vinken (BEL), Mauro Mercuri (ITA) și Steven Dewulf (BEL).

Din păcate problemele tehnice apărute deja din calificări au ținut echipajul departe de un podium, iar echipa a fost nevoită să piardă patru ore de cursă. Defecțiunile apărute au impus folosirea mașinii de rezervă, de o specificație mai lentă. Astfel, un loc cinci la…

Citeste continuarea Aici