Mai a fost o luna pozitiva pentru vanzarile BMW Group, livrarile la nivel mondial crescand cu 3,2% pentru a atinge un total de 210.563 de automobile premium BMW, MINI si Rolls-Royce vandute. Aceasta aduce totalul companiei pentru acest an la 1.012.093 de unitati, o crestere de 0,8% in comparatie cu primele cinci luni ale anului anterior. Aceasta crestere a vanzarilor a fost obtinuta in ciuda volatilitatii actuale de pe mai multe piete ale lumii.

„Cu acest rezultat pozitiv, vedem in mod clar impactul lansarii modelelor noastre. In mai, am putut din nou sa crestem vanzarile peste media pietei, astfel ca am reusit o noua crestere a cotei de piata”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG si responsabil pentru clienti, marci si vanzari. „Foarte multumitoare este dezvoltarea modelelor noastre X, intrucat vanzarile lor globale au crescut cu peste 30% in aceasta luna. In mod similar, vanzarile i3 continua sa creasca, in ritmul obisnuit, si au fost mai mari cu 40% in aceasta luna. Acest lucru ne-a ajutat sa atingem un nou reper important in mai, cand am livrat al 400.000-lea automobil electrificat de la lansarea i3 in noiembrie 2013”, a continuat Nota.

Vanzarile totale de automobile ale marcii BMW au crescut cu 4,6% in mai, cu un total de 181.888 de livrari catre clientii de pe mapamond pe parcursul lunii. Acest rezultat duce totalul de vanzari ale marcii pentru primele cinci luni ale anului la 872.367 de unitati, +1,6%. Modelele BMW X noi sau…

Citeste continuarea Aici