Zero gravitație, zero probleme pentru mecanicii echipei de Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing. După ce în acest sezon a doborât 3 recorduri de viteză la pit stop-urile terestre, Aston Martin Red Bull Racing a doborât un nou record, unul spațial, la altitudinea de 10.000 de metri, gravitație zero, la bordul Ilyushin Il-76 MDK, avionul de antrenament al astronauților: un pit stop complet, realizat sub 20 de secunde, în gravitație zero.

Împreună cu agenția spațială Roscosmos, echipa Aston Martin Red Bull Racing a adus monopostul RB1 2005 la centrul spațial Yuri Gagarin Cosmonaut Training Center din StarCity.

De-a lungul unei singure săptămâni, cei 16 mecanici ai echipei Aston Martin Red Bull Racing au trecut printr-un program extensiv de formare al astronauților, pregătindu-se pentru marea provocare a zborurilor fără gravitație, în încercarea de a face un pit stop complet, în interiorului fuzelajului de antrenament al astronauților. Nu mai puțin de 10 cameramani și producători au urcat spre stele alături de mecanici și de monopostul echipei Aston Martin Red Bull Racing.

Cum realizezi un pit stop pentru un monopost de Formula 1 care cântărește 400 de kg într-un un zbor antigravitațional?

Printr-o cronometrare imbatabilă a tuturor acțiunilor. Într-o ascensiune la 45 de grade a avionului, piloții, cameramanii și echipa tehnică au avut la dispoziție doar 22 de secunde pentru fiecare…

Citeste continuarea Aici