Mulțumită acordului semnat în 2016, Uber și Volvo Cars au dezvoltat împreună prototipul unei mașini autonome, care ar putea pune bazele unor viitoare servicii de ridesharing și ride-hailing autonome. SUV-ul Volvo XC90 este modelul care a trecut prin upgrade, fiind echipat cu un sistem tehnologic dezvoltat de Uber.

Volvo Cars și Uber au prezentat ieri, 12 iunie, prototipul unui autoturism capabil să se conducă singur. Practci, este vorba despre un Volvo XC90 dotat cu un sistem de deplasare autonomă semnat de Uber.

Printr-un comunicat de presă, constructorul suedez anunță că aceasta este „prima mașină de producție care, dotată cu sistemul de deplasare autonomă al Uber, este capabilă să circule fără intervenția șoferului”.

 

Citește și:

 

Printre noutățile integrate în acest Volvo XC90 se numără sisteme de back-up pentru funcțiile de frânare și direcție, dar și back-up al bateriei. Aceste mecanisme sunt concepute astfel încât să oprească imediat mașina, în cazul defectării vreunuia dintre sistemele primare.

SUV-ul autonom dispune și de numeroși senzori care asigură deplasarea vehiculului în siguranță în mediul urban, însă producătorul auto nu a oferit detalii cu privire la funcțiile lor concrete.

Volvo XC90 autonom, viitorul ridesharing-ului?

Acest prototip este văzut de cele două companii drept un pionier al ridesharing-ului autonom. Pe viitor, Uber intenționează să își conecteze…

Citeste continuarea Aici