Sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Raliuri pentru Juniori programează competiții pe toate suprafețele, în condiții diverse, astfel încât tinerii piloți să își demonstreze talentul într-o varietate mare de situații. Cu cinci etape programate în acest an, echipajele din competiția dedicată piloților sub 29 de ani se află în acest final de săptămână în Scandinavia, acolo unde are loc a patra etapă Junior WRC.

După raliurile din Suedia, Corsica și Sardinia, campania Junior WRC 2019 a echipajului format din Raul Badiu și Gabriel Lazăr continuă cu o nouă etapă de legendă în motorsportul mondial: Raliul Finlandei. Cunoscut ca ”raliul celor 1000 de lacuri”, concursul desfășurat pe drumurile de macadam din Scandinavia este unul de referință în lumea raliurilor, fiind un magnet pentru fanii care urmăresc spectacolul automobilistic.

Cu un total de peste 300 de kilometri cronometrați, Neste Rally Finland programează 23 de probe speciale rapide pe drumurile de macadam din jurul orașului Jyväskylä, acolo unde va fi amplasat parcul de service și comandamentul competiției. Cu o superspecială care debutează astăzi, la ora 19:00, Raliul Finlandei este recunoscut pentru viteza pe care mașinile de concurs o dezvoltă pe probe, pentru nenumăratele săritori care atrag spectatorii și pentru derapajele pe care echipajele le fac la viteze amețitoare.

Competiția este una cunoscută fanilor, care…

Citeste continuarea Aici