Volkswagen și BMW vor investi o avere în construcția celei mai mari fabrici europene de baterii litiu-ion, destinate mașinilor electrice. Clădirea va fi amplasată în orașul suedez Skellefteå, iar lucrările propriu-zise încep în luna august a acestui an.

Producătorul suedez de baterii electrice Northvolt anunță că a strâns un capital de 1 miliard de dolari pentru ridicarea celei mai mari fabrici europene de acumulatori. Suma a fost obținută mulțumită unor investitori precum Volkswagen, BMW, Goldman Sachs sau fundația IMAS.

 

Citește și:

 

Oficialii Volkswagen susțin că producătorul auto german va juca un rol chiar mai important decât simplu investitor: va cumpăra 20% din acțiunile Northvolt, ceea ce va face posibilă construirea unei alte fabrici de baterii electrice – în Salzgitter (Germania).

Fabrica de baterii electrice din Suedia, o investiție sigură

Lucrările la uzina din Skellefteå debutează anul acesta, în august. Fabrica va avea inițial o capacitate de producție 16 GWh, dar planul este ca aceasta să fie extinsă ulterior până la 32 GWh.

Investiția pare una cât se poate de sigură. Oficialii Northvolt susțin că deja au înregistrat comenzi pentru acumulatori în valoare totală de 13 miliarde de dolari, ceea ce le asigură o activitate intensă până în anul 2030.

 

Și Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat recent că intenționează să revigoreze acest segment al industriei…

Citeste continuarea Aici